Rövid leírás
A József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki Kar Élelmiszer-kémia Tanszéke tanársegéde (1941–1950), egyúttal az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérleti Intézet segédvegyésze (1944–1947). A Hús- és Hűtőipari Kutató Intézet, 1950-től Konzerv-, Hús- és Hűtőipari Kutató Intézet Mikrobiológiai Osztálya vezetője (1948–1959). A Kertészeti és Szőlészeti Főiskola, ill. a Kertészeti Egyetem Élelmiszer-ipari Technológiai és Mikrobiológiai Tanszéke tanszékvezető egy. tanára (1959–1981).
Élelmiszer-kémiával, élelmiszer-mikrobiológiával, elsősorban az élelmiszerek tartósításának kérdéseivel, ill. az élelmiszerek romlását előidéző enzimatikus és mikrobiológiai folyamatok (pl.: zsírok avasodása, tej hőkezelés utáni barnulása stb.) vizsgálatával foglalkozott. Magyarországon az elsők között alkalmazta az élelmiszerek sugárzásos tartósítási eljárását.