Kiadványaink

2018-as falinaptár

Fiumei Úti Sírkert

Kosztolányi különleges síremléke közel fél évszázaddal az író halála után készült el; Semmelweis Ignác, az anyák megmentője is a Fiumei Úti Sírkertben nyugodott, mielőtt áttemették végső sírhelyére egykori szülőháza udvarán; Mándy Iván pedig egész életét a temető szomszédságában élte le. Mindezen történetek és különleges síremlékek is megjelennek a Nemzeti Örökség Intézete 2018-as falinaptárában, amely a Fiumei Úti Sírkertet állítja a fókuszba.

ÁR:

910 Ft

Megnézem

Több mint temető

Ismeretterjesztő magazin a Fiumei Úti Sírkertről

Vajon hány oroszlán rejtőzik a Fiumei úton? Meddig tartottak a harcok a második világháborúban a sírkertben, és hová temették a kommunizmus élharcosait? Kinek építették a legnagyobb mauzóleumot? Csak pár kérdés a sok közül, amelyeket a Nemzeti Örökség Intézetének legutóbbi, a Fiumei Úti Sírkertet bemutató kiadványa próbál megválaszolni.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

Az örökkévalóság háza

Ismeretterjesztő magazin a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temetőről

A temető a magyar zsidóság békés és virágzó történeti korszakának emlékhelye. A zsidó temetőre a héber nyelvben több kifejezést is használnak, az egyik ilyen az „örökkévalóság háza” (bét olám), mi ezt választottuk kiadványunk címéül.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

Névpontkönyv

Könyv

A Nemzeti Örökség Intézete gondozásában megjelent Névpontkönyv népszerű stílusban megírt ismertető könyv.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Terekbe írt múlt

Album

Egy nemzet múltja és történelmi emlékezete szimbolikus jelentőségű helyekhez kötődik. Többnyire a dicsőség és a gyász terei ezek, általuk újból átélhetők a nemzet tagjait büszkeséggel eltöltő események és a nemzeti tragédiák. A nemzeti múlt ezen elemeit tehát többnyire helyekhez kötötten, „terekbe írva” lelhetjük fel, közös feladatunk és felelősségünk, hogy ezeket a jövő generációi is megismerjék és felkeressék.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Nemzeti és történelmi emlékhelyek

Grafikus látványtérkép

A Nemzeti Örökség Intézete látványos légifotókkal és Ferenc Tamás nagyszerű grafikáival 13 magyarországi nemzeti emlékhelyet, illetve 47 történelmi emlékhelyet mutat be ennek az egyedülálló látványtérképnek a segítségével.

ÁR:

210 Ft

Megnézem

Fiumei Úti Sírkert

Képzőművészeti album

A Fiumei úti Sírkert (Kerepesi temető) Magyarország egyik legrégibb összefüggően megmaradt sírkertje. Egész Európában az egyik legteljesebb „Nemzeti Pantheon”, ahol történelmünk és kultúránk nagy alakjai: politikusok, művészek, tudósok nyugszanak. A temető hatalmas, 56 hektáros területen fekszik.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

A Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető

Képzőművészeti album

A főváros VIII. kerületében található, 1874-ben megnyitott Salgótarjáni utcai zsidó temető a főváros és az ország egyik legjelentősebb sírkertje, mind az itt nyugvó neves személyek tekintetében, mind művészeti, műemléki értelemben.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Zsidó síremlékek Budapesten

Képzőművészeti album

A Holokauszt 60. évfordulója alkalmából jelent meg a Farkasréti neológ temetőt, a Csörsz utcai temetőt, az Óbudai neológ temetőt, a Salgótarjáni úti temetőt, a Rákoskeresztúri (Kozma utcai) temetőt és a Rákoskeresztúri ortodox (Gránátos utcai) temetőt, valamint két régi, a középkorból fennmaradt sírkövet bemutató album.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Síremlékek Győr-Moson-Sopron megyében

Képzőművészeti album

A sorozat negyedik köteteként jelent meg a nagycenki, soproni, győri, mosonmagyaróvári, pannonhalmi sírkerteket, valamint számos kisebb település sírjait bemutató album, melyhez Hiller István, az egykori nemzeti kulturális örökség miniszter írt előszót.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Megrendelés

A megrendelt könyvet a Nemzeti Örökség Intézetében tudja átvenni kizárólag munkanapokon:

H-Cs: 10-14 óráig, P:10-12 óráig.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy intézetünkben kizárólag készpénzzel történő vásárlás lehetséges.

Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, rendelését 1 héten belül vegye át.