Kiadványaink

Több mint temető

Ismeretterjesztő magazin a Fiumei Úti Sírkertről

Vajon hány oroszlán rejtőzik a Fiumei úton? Meddig tartottak a harcok a második világháborúban a sírkertben, és hová temették a kommunizmus élharcosait? Kinek építették a legnagyobb mauzóleumot? Csak pár kérdés a sok közül, amelyeket a Nemzeti Örökség Intézetének legutóbbi, a Fiumei Úti Sírkertet bemutató kiadványa próbál megválaszolni.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

More Than a Graveyard

The Fiumei Road Cemetery

Fiumei Road Cemetery, Hungary’s most prestigious place of burial, has been a special site of national remembrance ever since it was opened.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

"Nemzeti nagylétünk nagy temetője"

A Fiumei úti sírkert és a Salgótarjáni utcai zsidó temető adattára

1938 és 1999 után harmadszor jelenik meg olyan összefoglaló munka, amely teljességre törekedve mutatja be a százhetven éves Fiumei úti sírkert – történelmi nevén: Kerepesi úti temető – nevezetes síremlékeit.

ÁR:

3.000 Ft

Megnézem

Az örökkévalóság háza

Ismeretterjesztő magazin a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temetőről

A temető a magyar zsidóság békés és virágzó történeti korszakának emlékhelye. A zsidó temetőre a héber nyelvben több kifejezést is használnak, az egyik ilyen az „örökkévalóság háza” (bét olám), mi ezt választottuk kiadványunk címéül.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

The House of Eternity

The Salgótarjáni Street Jewish Cemetery

This is a very special publication for a very special cemetery. As József Schweitzer, a former principal of the Jewish Theological Seminary said: a cemetery is a museum of tombstones. The Salgótarjáni Street Jewish Cemetery is a museum of the 19th century Jews in Budapest.

ÁR:

900 Ft

Megnézem

Az Apponyi-hintó

NÖRI-füzetek 1.

Hatalmas fekete luxusjármű, amit mindenkinek látnia kell: a közel négy méter magas, öt és fél méter hosszú hintót a világ egyik legnagyobb gyászhintajaként tartják számon. Csupán egy 19. században készült csehországi gyászhintó versenyez vele centiméterekben az elsőségért. A NÖRI-füzetek első számában bemutatkozó Apponyi-hintó nemcsak a nagy állami temetéseknek állít emléket, hanem a hazai kocsi- és hintógyártó ipar hattyúdala is.

ÁR:

300 Ft

Megnézem

Fiumei úti sírkert

NÖRI-füzetek 2.

Sírkert, temető és nemzeti panteon Budapest szívében: a NÖRI-füzetek második számából nem csak a Fiumei úti sírkert páratlan másfél évszázada ismerhető meg, hanem egyben a magyar történelem egymást váltó korszakai is. Köztemető és nemzeti nagyság, hatalmas park és csendes kegyelet.

ÁR:

300 Ft

Megnézem

Mohács

NÖRI-füzetek 3.

Mohács Magyarország késő középkori, illetve kora újkori történetének egyik legfontosabb emlékhelye. Mohács fogalmán ma elsősorban olyan nemzeti tragédiát értünk, amely a későbbi hanyatlástörténetek szimbolikus kezdőpontjaként negatív módon határozza meg a nemzeti identitást. Ahhoz azonban, hogy Mohács mint fogalom és mint emlékhely megszületését és mai jelentését megérthessük, a NÖRI-füzetek harmadik számában a csata tömör leírásán túl vázlatosan áttekintjük a helyhez és az eseményhez tapadó értelmezéseket, a tudomány vitáit és a mohácsi emlékhely megszületésének történetét is.

ÁR:

300 Ft

Megnézem

Széphalom

NÖRI-füzetek 4.

Kazinczy Ferenc több mint 200 évvel ezelőtt széphalmi kúriájából tollal és tintával, levélpapíron valósította meg azt, amit a 21. századi ember számára az internet egy-két kattintással lehetővé tesz. A felvilágosodás elkötelezett híveként a literátor valóságos levelezési hálózatot épített ki és működtetett élete végéig. Ezt és Kazinczy egykori otthonát, a régi Abaúj és Zemplén vármegyék határán, Sátoraljaújhely mellett fekvő Széphalmot mutatja be a NÖRI-füzetek negyedik száma.

ÁR:

300 Ft

Megnézem

Névpontkönyv

Könyv

A Nemzeti Örökség Intézete gondozásában megjelent Névpontkönyv népszerű stílusban megírt ismertető könyv.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Emlékezés politikai foglyokra és áldozatokra

Emléktáblák és emlékművek Magyarországon

Jelen könyv közel száz emlékművet és emléktáblát mutat be Magyarországon és a határokon túl.

ÁR:

0 Ft

Megnézem

Fiumei Úti Sírkert

Képzőművészeti album

A Fiumei úti Sírkert (Kerepesi temető) Magyarország egyik legrégibb összefüggően megmaradt sírkertje. Egész Európában az egyik legteljesebb „Nemzeti Pantheon”, ahol történelmünk és kultúránk nagy alakjai: politikusok, művészek, tudósok nyugszanak. A temető hatalmas, 56 hektáros területen fekszik.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

A Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető

Képzőművészeti album

A főváros VIII. kerületében található, 1874-ben megnyitott Salgótarjáni utcai zsidó temető a főváros és az ország egyik legjelentősebb sírkertje, mind az itt nyugvó neves személyek tekintetében, mind művészeti, műemléki értelemben.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Terekbe írt múlt

Album

Egy nemzet múltja és történelmi emlékezete szimbolikus jelentőségű helyekhez kötődik. Többnyire a dicsőség és a gyász terei ezek, általuk újból átélhetők a nemzet tagjait büszkeséggel eltöltő események és a nemzeti tragédiák. A nemzeti múlt ezen elemeit tehát többnyire helyekhez kötötten, „terekbe írva” lelhetjük fel, közös feladatunk és felelősségünk, hogy ezeket a jövő generációi is megismerjék és felkeressék.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Zsidó síremlékek Budapesten

Képzőművészeti album

A Holokauszt 60. évfordulója alkalmából jelent meg a Farkasréti neológ temetőt, a Csörsz utcai temetőt, az Óbudai neológ temetőt, a Salgótarjáni úti temetőt, a Rákoskeresztúri (Kozma utcai) temetőt és a Rákoskeresztúri ortodox (Gránátos utcai) temetőt, valamint két régi, a középkorból fennmaradt sírkövet bemutató album.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Nemzeti és történelmi emlékhelyek

Grafikus látványtérkép

A Nemzeti Örökség Intézete látványos légifotókkal és Ferenc Tamás nagyszerű grafikáival 13 magyarországi nemzeti emlékhelyet, illetve 47 történelmi emlékhelyet mutat be ennek az egyedülálló látványtérképnek a segítségével.

ÁR:

210 Ft

Megnézem

Síremlékek Győr-Moson-Sopron megyében

Képzőművészeti album

A sorozat negyedik köteteként jelent meg a nagycenki, soproni, győri, mosonmagyaróvári, pannonhalmi sírkerteket, valamint számos kisebb település sírjait bemutató album, melyhez Hiller István, az egykori nemzeti kulturális örökség miniszter írt előszót.

ÁR:

3.990 Ft

Megnézem

Megrendelés

A megrendelt könyvet a Nemzeti Örökség Intézetében tudja átvenni kizárólag munkanapokon:

H-Cs: 10-14 óráig, P:10-12 óráig.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy intézetünkben kizárólag készpénzzel történő vásárlás lehetséges.

Kérjük, amennyiben lehetősége engedi, rendelését 1 héten belül vegye át.