Sajtómegjelenések

195 éve született Csemegi Károly, a Csemegi-kódex megalkotója - Megemlékezés a magyar büntetőjog kiemelkedő alakjáról

Csemegi Károlyról, a magyar büntetőjog kiemelkedő alakjáról, az első magyar büntetőtörvénykönyv, a Csemegi-kódex megalkotójáról emlékeztek meg hétfőn Budapesten, a Fiumei úti sírkertben születésének 195. évfordulója alkalmából - tájékoztatott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).

Forrás: Jogi Fórum
2021/05/04

„Csemegi Károly rendíthetetlenül szolgálta a jog és igazságosság eszméit”

Csemegi Károly jogtudósra, az első magyar nyelvű büntető törvénykönyv megalkotójára emlékeztek születésének 195. évfordulóján, hétfőn a Fiumei úti sírkertben.

Forrás: Magyar Hírlap
2021/05/04

Csemegi Károly jogászra emlékeztek a Fiumei úti sírkertben

Csemegi Károly jogászról, a magyar büntetőjog kiemelkedő alakjáról, az első magyar büntetőtörvénykönyv, a Csemegi-kódex megalkotójáról emlékeztek meg hétfőn Budapesten, a Fiumei úti sírkertben születésének 195. évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az MTI-t.

Forrás: Webradio.hu
2021/05/04

Az Intermezzo mai témája a FiumeiGuide nevű applikáció

Az Intermezzo vendége Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, fókuszban a FiumeiGuide nevű fejlesztés.

Forrás: Klasszik Rádió
2021/04/26

Ezeket a kiemelkedő műemléki helyreállításokat díjazta idén az ICOMOS

A Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsának hazai bizottsága négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat adott át.

Forrás: Octogon
2021/04/21

ICOMOS-díj a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Példaadó Műemlékgondozásért díjjal ismerte el a műemléki világnap alkalmából a Nemzeti Örökség Intézetét a Salgótarjáni utcai zsidó temető helyreállításáért, karbantartásáért és a közönségnek való bemutatásáért.

Forrás: PestBuda.hu
2021/04/20

ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága: Kihirdették az idei díjazottakat

Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága vasárnap, a műemléki világnapon. A 2021-es díjak ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, egy későbbi időpontban kerül sor. 

Forrás: épülettár.hu
2021/04/19

Kihirdette idei díjazottjait az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága

Kihirdette idei díjazottjait az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága - Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága vasárnap, a műemléki világnapon. 
Ugyancsak Példaadó Műemlékgondozásért díjjal ismerték el a Nemzeti Örökség Intézetét a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért, a páratlan értékű síremlékek karbantartásáért és helyreállításáért, a teljes terület méltó állapotban tartásáért és a közönségnek való bemutatásáért. 
 

Forrás: Kultúra.hu
2021/04/19

Új személyekkel és látnivalókkal bővült a FiumeiGuide

A Fiumei úti sírkert ingyenes alkalmazása, a FiumeiGuide már IOS-telefonokra is letölthető. A Nemzeti Örökség Intézete a Miniszterelnökség támogatásával, mintegy tízmillió forintból valósította meg a fejlesztés második ütemét. Így növelte az elérhető célállomások számát, emellett új funkciókkal is bővítette az alkalmazást. Az intézet fontosnak tartja, hogy azok is kapjanak ismereteket a sírkert látnivalóiról, akik egyénileg látogatják a nemzeti emlékhelyet.  

Forrás: Magyar Nemzet
2021/04/19

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága kihirdette az év díjazottjait

Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága tegnap, a műemléki világnapon.
Ugyancsak Példaadó Műemlékgondozásért díjjal ismerték el a Nemzeti Örökség Intézetét a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért, a páratlan értékű síremlékek karbantartásáért és helyreállításáért, a terület méltó állapotban tartásáért és a közönségnek való bemutatásáért.
 

Forrás: magyarhirlap.hu
2021/04/19