Sajtómegjelenések

Emlékhelyek nélkül nem épülhet erős nemzettudatú Magyarország

A Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója szerint emlékhelyek nélkül nem épülhet erős nemzettudatú Magyarország. Móczár Gábor erről Székesfehérváron, a Romkertben, az Emlékhelyek napja országos rendezvénysorozat vasárnapi nyitó sajtótájékoztatóján beszélt.

T ovábbi megjelenések:

Forrás: Pesti Srácok
2021/06/21

Mohács kapta az év emlékhelye díjat

A mohácsi nemzeti emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) év emlékhelye díjat. Az átadó ünnepség vasárnap, az emlékhelyek napján volt a Fiumei úti sírkertben, a rendezvényen megnyílt az Anonymus Projekt – Ligeti 150 című plakátkiállítás is.  
 

Forrás: Magyar Nemzet
2021/06/21

Emlékhelyek napja hatodszor, ötvenöt helyszínen

Ötvenöt helyszínen lesznek változatos programok június 20-án, vasárnap az emlékhelyek napján, amelyet immár hatodik alkalommal szervezett meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).

Forrás: Turizmus.com
2021/06/18

Fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

301-1989 címmel Horváth Ernő képeiből nyílt kiállítás Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapján az Új köztemetőben található Nemzeti Gyászpark látogatóközpontjában.

Forrás: Kultúra.hu
2021/06/17

Fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

301-1989 címmel Horváth Ernő képeiből nyílt tárlat Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapján az Új köztemetőben található Nemzeti Gyászpark látogatóközpontjában.

Forrás: Médiapiac.com
2021/06/17

Az emlékhelyek napja – Túrák, koncertek, szakvezetések, kiállítások

Ingyenes rendezvényekkel várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete június 20-án az emlékhelyek napján országszerte.

Forrás: Kultúra.hu
2021/06/08

Drégely várában Szondi György várkapitány világát is megidézik

A Fiumei úti sírkertben délelőtt 10 és 15 óra között buszos túrák indulnak, emellett tematikus sétákon is részt vehetnek az érdeklődők. A főbejárathoz közeli Apponyi-hintó előtti téren 17 órakor átadják Az Év Emlékhelye 2021 díjat, megnyílik az Anonymus Projekt – Ligeti 150 tárlat és az azonos nevű pályázat nyerteseinek díjátadóját is megrendezik. Este 19 órától az Így szerettek ők című produkció tekinthető meg a Kossuth-mauzóleum előtti téren Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában, a Kaláka együttes közreműködésével. A programokra regisztráció szükséges – közölte a Nemzeti Örökség Intézete az MTI-vel.
 

Forrás: hirado.hu
2021/06/08

Trianoni emlékművet és díszparkot is avattak Legénden

Díszparkot és trianoni emlékművet avattak a községben szombaton. 

Forrás: nool.hu
2021/06/06

„A hazáért mindhalálig” – Ma van a magyar hősök napja

Felavatták a megújult Hősök parcelláját a fővárosi Fiumei úti sírkertben vasárnap, a magyar hősök emlékünnepén.
(...)
Vasárnap az 52-es parcella ünnepi avatásán részt vett mások mellett Boross Péter volt miniszterelnök; Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje és Harrach Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke. Köszöntőt mondott Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete megbízott főigazgatója.

Forrás: Blikk.hu
2021/05/31

Felavatták a Fiumei úti sírkert megújult honvédségi parcelláját

A Nemzeti Sírkert 52-es parcelláját, amelyet a honvédség hősi halottai számára alakítottak ki, a magyar hősök emléknapja alkalmából, vasárnap avatták fel. Az átadást megelőző felújítás során a Hősök parcelláját bővítették, új térkövet raktak le, padokat és köztéri lámpákat is kihelyeztek, valamint újraparkosították a területet.

Forrás: PestBuda.hu
2021/05/31