Sajtómegjelenések

Megújult Jánosi Gusztáv és Forster Gyula síremléke

Megújult Jánosi Gusztáv püspök, műfordító Balatonkenesén és Forster Gyula jogi és művészeti szakíró, műemlékvédő Esztergomban található síremléke – közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).

Forrás: Kultúra.hu
2021/06/27

Emlékhelyek nélkül nem épülhet erős nemzettudatú Magyarország

A Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója szerint emlékhelyek nélkül nem épülhet erős nemzettudatú Magyarország. Móczár Gábor erről Székesfehérváron, a Romkertben, az Emlékhelyek napja országos rendezvénysorozat vasárnapi nyitó sajtótájékoztatóján beszélt.

T ovábbi megjelenések:

Forrás: Pesti Srácok
2021/06/21

Mohács kapta az év emlékhelye díjat

A mohácsi nemzeti emlékhely nyerte idén a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) év emlékhelye díjat. Az átadó ünnepség vasárnap, az emlékhelyek napján volt a Fiumei úti sírkertben, a rendezvényen megnyílt az Anonymus Projekt – Ligeti 150 című plakátkiállítás is.  
 

Forrás: Magyar Nemzet
2021/06/21

Emlékhelyek napja hatodszor, ötvenöt helyszínen

Ötvenöt helyszínen lesznek változatos programok június 20-án, vasárnap az emlékhelyek napján, amelyet immár hatodik alkalommal szervezett meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI).

Forrás: Turizmus.com
2021/06/18

Fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

301-1989 címmel Horváth Ernő képeiből nyílt kiállítás Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapján az Új köztemetőben található Nemzeti Gyászpark látogatóközpontjában.

Forrás: Kultúra.hu
2021/06/17

Fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

301-1989 címmel Horváth Ernő képeiből nyílt tárlat Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapján az Új köztemetőben található Nemzeti Gyászpark látogatóközpontjában.

Forrás: Médiapiac.com
2021/06/17

Az emlékhelyek napja – Túrák, koncertek, szakvezetések, kiállítások

Ingyenes rendezvényekkel várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete június 20-án az emlékhelyek napján országszerte.

Forrás: Kultúra.hu
2021/06/08

Drégely várában Szondi György várkapitány világát is megidézik

A Fiumei úti sírkertben délelőtt 10 és 15 óra között buszos túrák indulnak, emellett tematikus sétákon is részt vehetnek az érdeklődők. A főbejárathoz közeli Apponyi-hintó előtti téren 17 órakor átadják Az Év Emlékhelye 2021 díjat, megnyílik az Anonymus Projekt – Ligeti 150 tárlat és az azonos nevű pályázat nyerteseinek díjátadóját is megrendezik. Este 19 órától az Így szerettek ők című produkció tekinthető meg a Kossuth-mauzóleum előtti téren Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában, a Kaláka együttes közreműködésével. A programokra regisztráció szükséges – közölte a Nemzeti Örökség Intézete az MTI-vel.
 

Forrás: hirado.hu
2021/06/08

Trianoni emlékművet és díszparkot is avattak Legénden

Díszparkot és trianoni emlékművet avattak a községben szombaton. 

Forrás: nool.hu
2021/06/06

Megújult a Hősök parcellája a Fiumei úti sírkertben


Felavatták a megújult Hősök parcelláját a fővárosi Fiumei úti sírkertben vasárnap, a magyar hősök emlékünnepén.

Forrás: Pesti Srácok
2021/05/31