Vezetőink

A Nemzeti Örökség Intézetét főigazgató vezeti. A főigazgatót munkájában egy általános főigazgató-helyettes és egy titkárságvezető segíti, az Intézet munkáját szakterületi igazgatók irányítják.

Móczár Gábor

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 795-3179

E-mail cím

foigazgato@nori.gov.hu

Móczár Gábor

főigazgató

A Budapesti Piarista Gimnáziumban tett érettségi után 1992-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezett gépészmérnöki diplomát okleveles épületgépészként. 2004-ben az ELTE Bölcsészkarán „Kulturális menedzser” posztgraduális felsőfokú szakképesítést kapott. Szakmai és diplomatervezési gyakorlatát Németországban töltötte.  A 2002-es önkormányzati választásokon független jelöltként képviselői mandátumot szerezett Telkiben. 2002-től 2006-ig az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt, 2006 és 2021 között nem főállású alpolgármesterként tevékenykedett.  1993 és 2002 között a saját alapítású tervező-fejlesztő-gyártó-kivitelező cég, a Fiorentini Hungary Kft. helyettes vezetője volt. Kezdeményezője és szervezője volt a pomázi Teleki-Wattay kastély kulturális központtá alakításának, majd működtetésének.  

1992-től hosszú ideig énekelt a  Budapesti Monteverdi Kórusban, emellett a Monteverdi Kórusok Nemzetközi Fesztiváljának alapítója. 2003 óta a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) tagja, illetve elnökségi tagja. 2006 és 2016 között az Európai Kórusszövetség  magyarországi irodájának vezetője volt, majd 2012 és 2018 között a szervezet elnökeként irányította annak munkáját. Elnökségi tagja a Kóruszenei Világszövetségnek. Külső tanácsadóként és művészeti bizottsági tagként segíti több nemzetközi kóruszenei rendezvény munkáját, többek között a „World Symposium on Choral Music” 2020-as és 2023-as kiadásai adminisztratív irányító testületében. A Pécsi Kulturális Központtal együttműködésben aktívan részt vett a „Pécs Cantat 2010 - Európa Éneklő Kulturális Fővárosa EKF” rendezvény előkészítésében és lebonyolításában, 2013 júliusától az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként irányította Európa legnagyobb kóruszenei rendezvényének szervezési munkáit. 2015 és 2019 között a Zsolnay Kulturális Negyedet, a Kodály Központot, az UNESCO világörökségi helyszíneket és több más kulturális intézményt működtető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójaként dolgozott, és nemzetközi örökségvédelmi együttműködési hálózatot épített ki Magyarország déli szomszédos országaival és a balkáni régióval.

2016. augusztus 20-án Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést kapott. Kiválóan beszél angolul, németül és olaszul, valamint társalgási szinten franciául és oroszul is. Nős, négy gyermeke és két unokája van. 2021 márciusától a Nemzeti Örökség Intézetének megbízott főigazgatója, 2021 júniusától főigazgatója. 
 

Mihályi Máté

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 795-3179

E-mail cím

mate.mihalyi@nori.gov.hu

Mihályi Máté

általános főigazgató-helyettes

2002-től a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-nél helyezkedett el, 2005-től pedig a Betonút Zrt.-nél gazdasági vezető, majd területi gazdasági igazgató, ahol az igazgatóság gazdasági szempontú irányítása és a beosztott gazdasági vezetők tevékenységének felügyelete, valamint az igazgatóság éves terveinek összeállítása volt a legfontosabb feladata. 2010-től az Állami Autópályakezelő Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott négy éven keresztül, és elsősorban az operatív (műszaki, gazdasági és központi területek) irányítása és a társaság felsővezetői szintű képviselete voltak a feladatai. 2014-től a Pető András Főiskola kancellárjaként az intézmény működésének teljes körű irányításáért felelt. 2017. után a Semmelweis Egyetem kiemelt beruházások igazgatójaként a szervezet kialakítása és fejlesztése, valamint a beruházások felügyelete voltak a feladatai.  Ezt követően  és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-nél  gazdasági vezetőként dolgozott. 2021 júliusától a NÖRI főigazgatójának általános helyettese. 

Somogyi Tibor

Elérhetőségei

Telefonszám
+36 (1) 795 3179

E-mail cím
tibor.somogyi@nori.gov.hu

Somogyi Tibor

szolgáltatási igazgató

1968. augusztus 8-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányait követően a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar számvitel szakának vállalkozási szakirányán szerzett közgazdász diplomát 2001-ben. 1993-tól 2010-ig dolgozott a 2015-ig a Fiumei Úti Sírkertet is üzemeltető Budapesti Temetkezési Intézet Zrt-nél, vezérigazgató-helyettesként. A Nemzeti Örökség Intézetének annak megalakulásától, 2013-tól munkatársa. Nős, hat gyermek édesapja.

Nagy Zsolt

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 8962281

E-mail cím

zsolt.nagy@nori.gov.hu

Nagy Zsolt

fejlesztési és üzemeltetési igazgató

Az egri Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségizett 1986-ban, majd az Államigazgatási Főiskolán igazgatás-szervező, később a Pénzügyi Számviteli Főiskolán szaküzemgazdász, végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen okleveles közgazdász diplomát szerzett. Rendelkezik még európai uniós pályázati projektvezető és mérlegképes könyvelő képesítésekkel. Pályája első 10 évében a közigazgatásban dolgozott ellenőrzési területeken. 2001-2013 között a Talentis Grouphoz tartozó Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Nonprofit Kft.-nek vezetőjeként térségfejlesztési projektek előkészítésével, pályázatírással és pályázati projektmenedzsmenttel foglalkozott. 2014-től állami beruházási projektek menedzsmentjét látta el projektvezetői, igazgatóhelyettesi és igazgatói pozíciókban. 2020-2021 között az MVM Dome beruházói projektmenedzsment tagja volt, majd 2022-től a Nemzeti Filmintézet fóti telephely fejlesztés, valamint a Dunakeszi Gimnázium, Technikum és Tanuszoda beruházás projektvezetőjeként dolgozott az építtető BMSK Zrt., majd annak jogutódja, az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében. 2023 júniusától a Nemzeti Örökség Intézete fejlesztési és üzemeltetési igazgatója.
Párjával Biatorbágyon él, egy felnőtt leánya van.
 

Dr. Papp-Nagy Zsuzsanna Csilla

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 896 5681

E-mail cím

zsuzsanna.papp-nagy@nori.gov.hu

Dr. Papp-Nagy Zsuzsanna Csilla

jogi és humánpolitikai igazgató

2000-ben érettségizett a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban, majd 2005-ben szerzett diplomát a Debreceni Egyetem jogi karának jogász szakán. 2007-ben szakjogász képzésen vett részt Pécsett, 2017-ben szerzett jogi szakvizsgát. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének 7 évig jogi és humánpolitikai főosztályvezetőjeként tevékenykedett, ezt követően 3 évig ügyvédként dolgozott a Vörös József Ügyvédi Irodában. 2022. novemberétől a Nemzeti Örökség Intézetének munkatársa. Férjezett, egy gyermeke van.

Péter Hajnalka

Elérhetőségei

Telefonszám
+36 (1) 8961-051

E-mail cím
gazdalkodas@nori.gov.hu

Péter Hajnalka

gazdasági igazgató

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szerzett pénzügy-számvitel szakon közgazdász diplomát, mérlegképes könyvelő. 
1996 óta dolgozik az államigazgatás gazdasági területén. Pályáját a Belügyminisztériumban kezdte és dolgozott a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság Gazdasági Igazgatóságán. 2013-ban a  Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa volt. 2015-től a Miniszterelnökségen 6 minisztériumi háttérintézmény gazdasági feladatai ellátásában vett részt. 2018-tól a Nemzeti Örökség Intézete munkatársa, 2021 októberétől gazdasági igazgató.  Férjezett, két gyermek édesanyja.
 

Dr. Tóth Zsolt

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 896-0580

E-mail cím

zsolt.toth@nori.gov.hu

Dr. Tóth Zsolt

társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató

1984-ben született. A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium elvégzése után történelem szakos bölcsész, majd történelem és társadalomismeretek szakos tanári diplomát szerzett az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. Egy szemesztert Hollandiában tanult Erasmus programmal. 2013-ban közigazgatási szakvizsgát tett. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájában 2017-ben szerzett PhD-fokozatot, disszertációjának témája: a hadisírkutatás módszertana.

2007 óta dolgozik a nemzeti emlékezetkultúra területén. Szakmai pályáját az akkor a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal égisze alá tartozó Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottságnál (NEKB) kezdte meg. 2008 és 2010 között a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) volt kutató, majd 2010-től a Honvédelmi Minisztérium hadisírgondozó szervezeténél szakreferens. 2012-től ismét az NEKB munkatársa a Miniszterelnökségen, 2013-ban jelen volt a Nemzeti Örökség Intézete alapításánál, amelynek kezdettől munkatársa volt referensként, majd 2015-től osztályvezetőként. 2019 és 2022 között az NEKB titkára. 2022-ben a HM HIM Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság igazgatóhelyettese, mellette óraadóként történelmet tanított a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban. 2023-ban ismét a NÖRI munkatársa lett, társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóként.

Dunakeszin él feleségével és három gyermekével.

Simon Anita

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 795 3179

E-mail cím

anita.simon@nori.gov.hu

Simon Anita

titkárságvezető

Kecskeméten érettségizett, majd Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát történelemtanár – könyvtár szakon. 1994-ben lexikonszerkesztőként kezdett dolgozni az Akadémiai és a Babits Kiadónál, majd 1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán a dékáni titkárságot vezette. Később projektmenedzser lett a Magyar Tudományos Akadémiához tartozó intézményeknél, 2016-tól pedig a Századok történeti szakfolyóirat felelős szerkesztője volt. Házasságban él, három felnőtt fia van.