Vezetőink

A Nemzeti Örökség Intézetét főigazgató vezeti. A főigazgatót munkájában két főigazgató-helyettes segíti, az Intézet munkáját igazgatók irányítják.

Móczár Gábor

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 795-3179

E-mail cím

foigazgato@nori.gov.hu

Móczár Gábor

megbízott főigazgató

A Budapesti Piarista Gimnáziumban tett érettségi után 1992-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezett gépészmérnöki diplomát okleveles épületgépészként. 2004-ben az ELTE Bölcsészkarán „Kulturális menedzser” posztgraduális felsőfokú szakképesítést kapott. Szakmai és diplomatervezési gyakorlatát Németországban töltötte.  A 2002-es önkormányzati választásokon független jelöltként képviselői mandátumot szerezett Telkiben. 2002-től 2006-ig az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt, 2006 és 2021 között nem főállású alpolgármesterként tevékenykedett.  1993 és 2002 között a saját alapítású tervező-fejlesztő-gyártó-kivitelező cég, a Fiorentini Hungary Kft. helyettes vezetője volt. Kezdeményezője és szervezője volt a pomázi Teleki-Wattay kastély kulturális központtá alakításának, majd működtetésének.  

1992-től hosszú ideig énekelt a  Budapesti Monteverdi Kórusban, emellett a Monteverdi Kórusok Nemzetközi Fesztiváljának alapítója. 2003 óta a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) tagja, illetve elnökségi tagja. 2006 és 2016 között az Európai Kórusszövetség  magyarországi irodájának vezetője volt, majd 2012 és 2018 között a szervezet elnökeként irányította annak munkáját. Elnökségi tagja a Kóruszenei Világszövetségnek. Külső tanácsadóként és művészeti bizottsági tagként segíti több nemzetközi kóruszenei rendezvény munkáját, többek között a „World Symposium on Choral Music” 2020-as és 2023-as kiadásai adminisztratív irányító testületében. A Pécsi Kulturális Központtal együttműködésben aktívan részt vett a „Pécs Cantat 2010 - Európa Éneklő Kulturális Fővárosa EKF” rendezvény előkészítésében és lebonyolításában, 2013 júliusától az EUROPA CANTAT Pécs 2015 Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként irányította Európa legnagyobb kóruszenei rendezvényének szervezési munkáit. 2015 és 2019 között a Zsolnay Kulturális Negyedet, a Kodály Központot, az UNESCO világörökségi helyszíneket és több más kulturális intézményt működtető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójaként dolgozott, és nemzetközi örökségvédelmi együttműködési hálózatot épített ki Magyarország déli szomszédos országaival és a balkáni régióval.

2016. augusztus 20-án Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést kapott. Kiválóan beszél angolul, németül és olaszul, valamint társalgási szinten franciául és oroszul is. Nős, négy gyermeke és egy unokája van. 2021 márciusától a Nemzeti Örökség Intézetének megbízott főigazgatója. 
 

Kismarty-Lechner Csaba

Elérhetőségei

Telefonszám

 

E-mail cím

csaba.lechner@nori.gov.hu

Kismarty-Lechner Csaba

műszaki igazgató

1970. május 2-án született Budapesten. Építészmérnök, tervezési szakmérnök, építési műszaki ellenőr, építésügyi és beruházási szakértő. 1994 óta tartó szakmai pályafutását kivitelezőként kezdte, majd egy hosszabb időszakon keresztül belsőépítész kivitelező-tervezőként folytatta. Később, mintegy 15 éven keresztül, az egyik magyarországi nagybank beruházási és üzemeltetési területét irányította. A multinacionális vállalati környezet után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megkeresésére nagy állami beruházások előkészítésében vett részt. 2017 eleje óta a Nemzeti örökség Intézetének munkatársa, 2021 márciusától műszaki igazgatója.

A Magyar Építészkamara, és egyéb szakmai szervezetek tagja. Nős, két gyermek édesapja. Szabadidejében zeneszerzéssel foglalkozik, az Artisjus tagja.

Miklósné Meyer Ágnes

Elérhetőségei

Telefonszám

+36 (1) 896 7368

E-mail cím

agnes.meyer.miklosne@nori.gov.hu

Miklósné Meyer Ágnes

társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2004-ben politológián jeles diplomával végzett. 2006 júniusa és 2010 májusa között az Országgyűlési Hivatal Fidesz-frakciójának munkatársa, ezt követően 2013 februárjáig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetjének főosztályvezető-helyettese, majd a főosztályvezetője. 2013 februárjától a KIM Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke, júniustól helyettes államtitára, mely pozícióban kiemelt feladata volt a nemzeti ünnepek és emléknapok teljes körű lebonyolítása, valamint számos társadalmi kampány teljes körű előkészítése. Szakmai pályafutása során kiemelt feladatának tekintette a “Gyermekbarát igazságszolgáltatás”, az “Internet nem felejt” társadalmi célú projektek koordinálását. 2014 júniusa és szeptembere között a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáéciáért Felelős Államtitkárság kabinetfőnökeként igazgatási és koordinációs jellegű feladatok, polgári jogi szerződések, kodifikációs feladatok, valamint kiemelt kulturális projektek előkészítése és koordinációja, tárcaegyeztetések voltak a feladatai. 2015 októbere és 2019 májusa között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban sajtó – és parlamenti koordinációs feladatokat látott el, majd a jogutód Innovációs és Technológiai Minisztérium Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága  kabinetfőnöke volt.  Jelenleg a Nemzeti Örökség Intézetének társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. 

Somogyi Tibor

Elérhetőségei

Telefonszám
+36 (1) 795 3179

E-mail cím
tibor.somogyi@nori.gov.hu

Somogyi Tibor

szolgáltatási igazgató

1968. augusztus 8-án született Budapesten. Középiskolai tanulmányait követően a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar számvitel szakának vállalkozási szakirányán szerzett közgazdász diplomát 2001-ben. 1993-tól 2010-ig dolgozott a 2015-ig a Fiumei Úti Sírkertet is üzemeltető Budapesti Temetkezési Intézet Zrt-nél, vezérigazgató-helyettesként. A Nemzeti Örökség Intézetének annak megalakulásától, 2013-tól munkatársa. Nős, hat gyermek édesapja.